Alle bilder - ©Vila Videira

Velkommen til Algarve!

 

Algarve er et av de mest spennende, sjarmerende og avslappende feriestedene i Europa. Uansett hva du er ute etter i ferien din, høyst sannsynlig finner du det her! I de siste årene har Algarve blitt til et av de mest populære feriemålene i Europa, og heldigvis har de klart å beholde sjarmen og det er fortsatt mulig å finne steder og strender uten masseturismens hysteri.

 

Det er dessuten den solrikeste destinasjonen på fastlands-Europa og i sommerhalvåret er regndager sjeldne. I sommermånedene våger vi å gi solgaranti! Beliggenheten ved Atlanterhavet sørger for en behagelig og kjølende havbris, sånn at også sommervarmen er til å holde ut.

 

Sommersesongen starter i mai og varer til langt inn i oktober. Men også vinteren er mild og solrik og egner seg ypperlig for golf. Algarve er et skattekammer for golfentusiaster, det finnes over 30 topp moderne baner og det bygges videre. Syklistene har også lagt sitt elsk på Algarve, og den milde vinteren egner seg ypperlig til sykkel og treningsturer!

 

Med over 200 kilometer kystlinje er Algarve et eldorado for den badeglade. Krystallklart vann, imponerende klipper og endeløse strender med gyllen sand. En tredjedel av alle strendene har fått tildelt "Blått flagg", en ettertraktet utmerkelse for topp vannkvalitet, god framkommelighet, nok parkeringsplasser, badevakt og sanitære anlegg. Og flere av strendene er til og med blitt kåret blant de 10 beste i verden! Så om du velger en av de små, bortgjemte strendene mellom klipper eller en av de lange med gyllen sand, du finner alltid en plass for deg selv!

 

Kulinarisk har Algarve også mye å by på. Fangfrisk fisk, skalldyr og den lokale spesialiteten cataplana, en tradisjonell gryterett som blir tilberedt over åpen flamme i en lukket kobberkjele. Den inneholder fisk, skaldyr, skjell, grønsaker og kjøtt... og mye fersk koriander. En fantastisk smaksopplevelse som bare må oppleves!

Selvfølgelig må man også prøve bacalhau. Det finnes et utall varianter, hver familie har sin egen "hemmelige oppskrift" og det sies at det finnes like mange oppskrifter som dager i året...

For "ikkefiskespisere" anbefaler vi Frango Piri-Piri. Kylling marinert i vin og chili og grillet over trekull, veldig godt, veldig sterkt!

 

Alt dette finner du i de omliggende restaurantene og i gåavstand fra Vila Videira, sånn kan man nyte de gode lokale vinene uten å måtte tenke på hvem som skal kjøre! Portugal har lang tradisjon i vindyrking og ved siden av den mest kjente vinen, portvinen, produserer de også utmerkede rødviner av høyeste kvalitet. Men hvitvinen er også å anbefale, frisk, utbalansert og med mye smak.

For ikke å snakke om rosévinen, i et duggende glass med blikk på Atlanterhavet...

 

Vila Videira er det perfekte utgangspunktet for å utforske dette fantastiske ferieparadiset.

Stranden venter på nye fotavtrykk...

 

Alle bilder - ©Vila Videira